Uuden projektikoordinaattorin seikkailut Jyväskylän messuilla

pikkuhuussi

Aloitin työt Käymäläseura Hussi ry:ssä tämän kuun alussa yhdessä uuden huussinaattorimme, Riinan kanssa. Käymäläseuran toiminta oli minulle entuudestaan jo tuttua, joten ihan tyhjän päälle ei tarvinnut hypätä. Uutta asiaa on siitä huolimatta ollut aivan tarpeeksi ja viime viikonloppuna pääsin myös seisomaan ensimmäisillä messuillani KSH:n edustajana, kun osallistuimme Jyväskylän Rakentaminen- ja Talotekniikka -messuille. Yhdistys ei ole aiemmin ollut Jyväskylän messuilla mukana, joten kerta oli ensimmäinen muillekin.

Messut ovat aina omanlaisensa ponnistus. Itse olen siinä mielessä hieman kieroutunut, että pidän messuilla seisomisesta valtavasti. Saa tavata ihmisiä, puhua sielunsa kyllyydestä ja olla ylipäätään mukana hulinoissa. Ensimmäinen messukerta KSH:n riveissä jännitti siitä huolimatta, Huussi-asia kun ei ihan vielä kokonaisuudessaan ole hallussa. Messuilla mm. 2016 vuoteen mennessä lopullisesti voimaan astuva haja-asutusalueiden jätevesiasetus puhutti kovasti, samoin kuin eri laitemallit ja tuotosten jälkikäsittely. Myönnän nyt, että nämä asiat eivät vielä olleet syöpyneet muistilohkoihini täysin yhtenäisenä kuvana. Onneksi mukana olivat konkarit Sari ja Susanna. Näin messujen jälkeen uskallan kuitenkin sanoa tietäväni jo paljon enemmän.

Meillä oli messujen jokaisena päivänä kaksi 45 minuutin tietoiskua aiheista ”Kuivakäymälän hankinta ja laitemallit” sekä ”Käymäläjätteen hyötykäyttö”. Olin suuripiirteisesti luvannut pitää osan esityksistä, yleisön edessä puhuminen kun ei ole minulle koskaan ollut ainakaan ylitsepääsemätön ongelma. Kyllähän se silti jännitti, puhua aiheesta joka on vielä itselle hieman uusi. Projetkipäällikkömme Sari Huuhtanen piti laitemalleista lauantaina ja sunnuntaina erittäin suositut esitykset, porukkaa oli kuuntelemassa reilu sata kumpanakin päivänä ja monet ihmiset tulivat iloksemme kertomaan esitysten jälkeen vakuuttuneensa viimeistään esityksen perusteella kuivakäymälän järkevyydestä. Minä sain osakseni puhua kompostoinnista ja kyllä sekin varsinkin sunnuntaina keräsi ihan kiitettävän määrän porukkaa ja tuntui kiinnostavan kovasti. Käymälätuotokset kun ovat MITÄ PARHAINTA maanparannusainetta (kiinteät) ja lannoitetta / kompostin herätettä (virtsa ja suotoneste), oikein kun vaan tuotokset käsitellään. Minäkin aion pyytää naapurin poikaa pissaamaan kompostiin tämän kesän alussa, josko saisimme multaa sieltä ulos pikkuhiljaa!

Messut olivat valehtelematta parhaat, joilla olen koskaa seisonut. Porukkaa oli paljon ja kuivakäymälät todella kiinnostivat ihmisiä. Monet tulivat kommentoimaan, että kyllä nämä vesivessat ovat sitten typerin keksintö pitkään aikaan ja useilla oli jo kokoaikaisessa käytössä kuivakäymälät, vielä useammat olivat hankkimassa. Puhumattakaan kesämökkiläisistä ja ulkohuusseista! Tunnelma oli sanoinkuvaamattoman positiivinen ja tämän kokemuksen perusteella aion seistä jok’ikisillä messuilla. Erityisesti mieleen jäi eräs vanhempi rouva, joka tuli ihailemaan pyödällämme seisovaa Jyväskylän Uusiotuote ry:n pikkuhuussia. Rouva oli hyvin liikkutuneen oloinen ja kertoi joka talvi ikävöivänsä kesämökin huussia, siellä kun on niin hyvä istua, mieli lepää ja sielu laulaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s