Peepoo -pussit

Peepoo- pussi on asioiden toimittamiseen tarkoitettu kertakäyttöinen biohajoava pussi. Menetelmä on täysin hygieeninen oikein käytettynä ja käsiteltynä. Lisäksi ratkaisu on vedetön: vettä tarvitaan vain käsien pesuun toimituksen jälkeen. Peepoo- pussi on erinomainen ja edullinen vaihtoehto väliaikaiseen sanitaatioon minne tahansa maailmaa, mutta erityisesti kehitysmaihin heikon sanitaation vuoksi.

Peepoo- pussia on helppo käyttää. Pussi avataan ja sisällä oleva toinen pussi vedetään ulos. Sisällä oleva pussi levitetään ulomman pussin ympärille jonka jälkeen se on käyttövalmis käymälä. Levitetyt pussin reunat suojaavat käsiä likaantumiselta. Käytön jälkeen sisuspussin reunat nostetaan ylös ja laitetaan ulomman pussin sisälle. Tämän jälkeen pussi voidaan sulkea hygieenisesti solmimalla tiukasti kiinni. Pussi on käytönkin jälkeen arvokas, sillä se voidaan helposti kompostoida, jolloin saadaan arvokasta lannoitetta maaperälle.

blogi1

KUVA 1. Nainen demonstroimassa Peepoo- pussin käyttöä.

Peepoo- pussi säilyy käytön jälkeen täysin hajuttomana 24 tuntia ja se voidaan varastoida siksi aikaa minne tahansa kiinni solmittuna. Tämä on tärkeä ominaisuus naisille ja lapsille erityisesti yöaikaan, koska tarpeet voi tehdä turvallisesti kodin sisällä eikä sen takia tarvitse lähteä kauas ulos. Suljettu pussi on hygieeninen ja sisälle valmiiksi lisätty urea auttaa neutralisoiman taudinaiheuttajat ja bakteerit.

KUVA 2. Nainen tuomassa käytettyä Peepoo- pussia keräyspisteelle jatkokäsittelyä varten.

Oikein käsiteltynä ja tiiviisti kompostoituna Peepoo- pussi ehkäisee täten sairauksien, kuten ripulin leviämistä, koska taudinaiheuttajat ja bakteerit eivät pääse leviämään niin helposti. Tällä tavalla myös lähiympäristöt säästyvät heikosta sanitaatiosta johtuvasta saastumiselta ja juomavesilähteet säilyvät puhtaampina. Sairaskulut myös vähentyisivät, koska asukkaat pysyisivät terveempinä, jolloin arvokasta aikaa säästyy muuhun: kuten vaikka naisten ja lasten opiskeluun.

Katso video Peepoo:n käytöstä: https://www.youtube.com/watch?v=Dp5_ySFsH9E

Jos haluat lisää tietoa Peepoo:sta katso linkki: http://www.peepoople.com/

Kirjoittaja: Sanni Joensuu

Lähteet:

Peepoople. http://www.peepoople.com/peepoo/start-thinking-peepoo/ Luettu 9.7.2014.

Kuva 1. Lainattu osoitteesta: https://www.flickr.com/photos/gtzecosan/3683703148/ Saatavissa 9.7.2014

Kuva 2. Lainattu osoitteesta: https://www.flickr.com/photos/gtzecosan/3683734960/ Saatavissa 9.7.2014.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s